fredag den 6. september 2013

Vegansk ris á la mande

Denne ris á la mande kan til forveksling godt smage at "den ægte vare". Der er da heller ikke meget i opskriften der er skiftet ud, pånær at den traditionelle mælk er udskiftet med sojamælk og flødeskummen er lavet på kokosmælk i stedet for almindelig fløde. Og nu tænker du jo nok; kokosmælk, så smager det da enormt meget af kokos. Men nej, sjovt nok smager det ikke ret meget af kokos. Faktisk giver det bare en mere frisk smag.

Du kan læse min guide til vegansk flødeskum af kokosmælk her.

OBS! Ved denne opskrift skal man lige overveje, at den tager 2 dage at lave. Risengrøden skal nemlig koges dagen før, så den kan nå at køle helt af og kokosmælken skal stå i køleskabet natten over for at kunne piskes til flødeskum.

- 2 1/2 - 3 dl grødris
- 3 dl. vand
- 1 liter sojamælk (det kan anbefales at tage den fra "Naturli'" med vaniliesmag, men ellers kan man tage lige den man vil have.)
- 1 vaniliestang
- 100 g smuttede, hakkede mandler
- 4 spsk sukker
- 1 dåse kokosmælk - (ikke light)


Risengrød:
Bring ris og vand i kog. Lad det koget i ca. 5 minutter og tilsæt mælken. Lad grøden koge over svag varme i ca. 45 minutter under stille omrøring. Når risengrøden er kogt og risene bløde, stilles den i køleskabet indtil dagen efter.

Hak mandlerne (tag evt. en fra til mandelgave). Rør risengrød, sukker, mandler og vanilie sammen. Pisk kokosmælken til flødeskum (se guide til dette på linket ovenover). Vend kokosflødeskummen i risengrøden og stil i køleskabet i mindst 2 timer, før den serveres med kirsebærsovs.

MUMS!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar