fredag den 6. september 2013

Veganske flødekarameller

I mit forholdsvis nye vegetarliv (siden 1. juli 2013) bliver jeg hele tiden overrasket over nye ting, som man kan lave uden brug af animalske produkter overhoved (ikke fordi jeg ikke vil spise dem, jeg forsøger bare at begrænse det). Mest overrasket blev jeg dog over at man kunne lave flødekarameller.

1/4 liter sojafløde
200 g rørsukker
50 g sirup
25 g plantemargarine
1 stang vaniliekorn
lidt salt


Smelt sukkeret og siruppen i en gryde og lad det blive gyldent (jo mørkere, jo kraftigere karamelsmag). Tilsæt smørret og rør det godt ind i sukkeret. Tilsæt fløden langsomt og lidt ad gangen. Lad det koge i 10 minutter og tilsæt vanilje og salt. Det skal koge indtil de små bobler begynder at hænge sammen. Hvis du har et stegetermometer, så brug det, det er noget lettere. Ved 125 grader bliver karamellerne bløde og ved 130 grader bliver de hårde - så kan du selve vælge, hvad du bedst kan lide. 

Hæld massen ud i en form, hvor den kan køle af. Jeg plejer at smøre olie i et fad og lade dem køle af der. De skal være så koldt, at du kan skære dem i små stykker, uden at de klistre sammen igen, men hvis du venter for længe, bliver de for hårde og så bliver det svært at skære ud. Hvis de klistre for meget, så kan du lige vende dem i flormelis.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar